Home Landelijke radio Paul Römer nieuwe directeur NTR

Paul Römer nieuwe directeur NTR


Voormalig Endemol-directeur Paul Römer wordt vanaf augustus de algemeen directeur van de NTR. Hij volgt Joop Daalmeijer op, die per 1 september 2011 met pensioen gaat. 

 

De 48-jarige Paul Römer, de zoon van acteur Piet Römer, begon zijn omroepcarrière in 1988 bij de TROS. Daar was hij eerst producer van programma’s als 'Jongbloed & Joosten' en 'Bananasplit' en later Hoofd Amusement.  In 1995 stapte hij over naar John de Mol Producties, waar hij producent werd van vele amusement- en realityprogramma’s, waaronder 'Domino D-Day', de 'Staatsloterij Show' en 'Big Brother'. Hij is de medebedenker en eerste producent van de nationale en internationale versies van 'Big Brother' en 'De Grote Donorshow'.

 

Van 2002 tot 2009 was Paul Römer algemeen directeur van Endemol Nederland. In 2009 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Endemol Holding, waarin hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde creatieve strategie binnen het concern.

 

"Ik verheug mij enorm op deze nieuwe uitdaging. De NTR is een warme organisatie waar passie, vakmanschap en creativiteit belangrijke waarden zijn. Ik weet zeker dat ik mij daar thuis zal gaan voelen", aldus Römer.