Home Landelijke radio NPO wil juist continu livestream 3FM op omroepsites

NPO wil juist continu livestream 3FM op omroepsites

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil juist dat BNN-VARA continu 3FM als livestream op de websites van de programma's Giel! en Coen & Sander Show zet. Dat zegt NPO-baas Henk Hagoort tegen de Volkskrant. "Op de sites wordt nu met een klokje afgeteld tot het eigen 3FM-programma – pas dan is daar 3FM te beluisteren, terwijl de zender 24 uur in de lucht is. We zijn toch één publieke omroep?"

Afgelopen zaterdag kwam naar buiten dat de NPO geld inhoudt zolang de omroepen alleen eigen streams aanbieden. BNN/VARA-directeur Frans Klein noemde de reactie van de NPO in het AD 'overtrokken'. "De NPO ziet het als een soort zelf gelanceerd kanaal. En dat mag blijkbaar niet van de contentpolitie." Het AD meldde dat de stream van 3FM van de sites af moet. Maar dat is volgens Hagoort juist niet zo. De NPO wil dat de stream juist continu wordt doorgegeven en niet alleen tijdens de uren van de eigen programma's.

Voorlopig krijgt de omroep geen geld voor de sites. "Er zijn afspraken gemaakt over de inhoud en zolang ze zich daar niet aan houden, krijgen ze de kosten die ze maken niet door de NPO vergoed", verduidelijkt Hagoort de 'boete' die is opgelegd. VARA-BNN wil niet reageren tegen de Volkskrant "omdat de omroep niet via de pers wil communiceren, zolang we met de NPO in gesprek zijn."