Home Landelijke radio NPO: “Kwart personeel verliest zijn baan”

NPO: “Kwart personeel verliest zijn baan”


De reorganisatie van de NPO gaat difinitief door. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep vandaag aan het personeel medegedeeld. Bij de reorganisatie zal een kwart van de in totaal 400 medewerkers van de NPO zijn baan verliezen, zo is de verwachting.

Eerder werd al besloten om het aantal directies terug te brengen van 6 naar 3 en het aantal bestuursleden terug te brengen van 3 naar 2. Met de reorganisatie denkt de NPO structureel 24 miljoen te kunnen bezuinigen. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort spreekt van een ingrijpende beslissing met grote personele gevolgen die keihard aankomen. In totaal moet de landelijke publieke omroep 127 miljoen bezuinigen.

Voor twee afdelingen (Ondertiteling TT888 en Rechten- & Zendtijdverantwoording) heeft de Raad van Bestuur de reorganisatie opgeschort. De aankomende drie maanden wil de Raad van Bestuur de voorgenomen personeelsreductie bij deze afdelingen toetsen. "Daarbij geldt wel de eis dat we hoe dan ook de bezuinigingsdoelstelling moeten halen."