Home Landelijke radio Petra Grijzen wint RadioBitch Award 2011

Petra Grijzen wint RadioBitch Award 2011


Petra Grijzen heeft de RadioBitch Award 2011 gewonnen. Ze kreeg de Award tijdens de uitreiking van de RadioBitches Awards. Grijzen werkte tot 2010 bij BNR Nieuwsradio en maakte toen de overstap naar Omroep WNL. Dit jaar keerde ze terug bij de nieuwszender en maakt nu het programma BNR Nieuwsupdate.

Fleur Wallenburg kreeg de NewsBitch Award. Ze won de prijs ook in 2009. De award voor  BackstageBitch werd gewonnen door Patricia van Liemt. Op Q-music maakt zij de middagshow samen met Jeroen van Inkel.

Eva Koreman kreeg de TalentBitch Award uit handen van Vivienne van den Assem. Eva maakt bij Q-music een nachtprogramma. Koreman was eerder ook genomineerd als Aanstormend Talent bij de Marconi Awards maar greep toen naast de prijs. Andere genomineerde talenten waren: Ingrid Pérez (Kink FM) en Sarah Ramos (Radio Decibel)

Eerder werd al bekend dat Anne van Egmond (RTV Noord-Holland)de RadioBitches Oeuvre Award 2011 ontvangt. Van Egmond krijgt de prijs omdat ze “één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft”, aldus de jury van de RadioBitches Awards. De enige man die een prijs ontving was Jeroen van Inkel. De dj van Q-music werd door de genomineerde radiovrouwen uitgeroepen tot BitchesBastard 2011.

Dit jaar werden de RadioBitches Awards voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen door de V-Academy en is voor de vrouwelijke radiomakers. De avond werd gepresenteerd door Koert-Jan de Bruijn.