Home Landelijke radio NOS moet drie miljoen bezuinigen op personeel in 2012

NOS moet drie miljoen bezuinigen op personeel in 2012

De NOS moet in 2012 drie miljoen euro bezuinigen op de personeelskosten. Dat schrijft NOS-directeur Jan de Jong in een mail aan het personeel. Maandag geeft hij een toelichting aan het personeel van NOS Nieuws en Sport. De bezuiniging is nodig, omdat het rijk een streep heeft gezet door de prijscompensatie voor 2012. Daarmee betaalt minster Marja van Bijsterveldt van Mediazaken de reorganisatiekosten bij de Wereldomroep en de omroeporkesten.

"Ons budget blijft in 2012 weliswaar gelijk aan dat van 2011 maar de verwachting is dat de kosten zullen stijgen met drie miljoen euro", zegt De Jong. "Dit heeft met name te maken met CAO-verhogingen en periodieken. Daar hebben wij als NOS geen invloed op. Het ligt voor een groot deel in handen van de bonden. Hoe minder de personeelskosten daadwerkelijk stijgen, hoe minder groot ons probleem is."

De NOS zoekt de bezuinigingen in alle bedrijfsonderdelen: directie, programma-afdelingen en staf. Volgens Marc Visch van de NVJ verklaart de bezuiniging van de rijksoverheid ook waarom de CAO-onderhandelingen bij de publieke omroep zijn vastgelopen.