Home Landelijke radio Gemeente wil geen geld meer steken in Omroep Amersfoort

Gemeente wil geen geld meer steken in Omroep Amersfoort


Er dreigt een faillissement voor Omroep Amersfoort. Volgens StadAmersfoort wil de gemeente geen geld meer steken in de lokale omroep. Het college van Burgemeester en Wethouders laat in een raadsinformatiebrief weten geen budget vrij te willen maken voor een sanering van de schulden van Omroep Amersfoort of de aankoop van apparatuur. Het bestuur van Omroep Amersfoort heeft de gemeente laten weten dat als er geen nieuw perspectief ontstaat, faillissement van de omroep een reëel gevolg is.

Er is een tekort van 130.000 euro bij de omroep. Om een faillissement af te wenden, had het bestuur een scenario voorgelegd waarin er een nieuwe lokale omroepvoorziening zou worden gevormd samen met EVA, de andere gegadigde voor de zendlicentie voor lokale omroep. Omroep Amersfoort heeft de gemeente gevraagd een doorstart met EVA mogelijk te maken door bij te dragen aan de schuldsanering.

EVA maakte begin deze week bekend geen aanknopingspunten te zien om met Omroep Amersfoort samen te werken op het gebied van financiën en bestuur. EVA merkt op dat Omroep Amersfoort een negatief eigen vermogen heeft van ruim 188.000 euro en dat de inkomsten te hoog worden ingeschat. Bovendien wil EVA niet worden geassocieerd met het slechte imago van Omroep Amersfoort, maar wil het wel graag gebruikmaken van de vrijwilligers van Omroep Amersfoort.