Home Landelijke radio NOS en Wereldomroep gezamenlijk in nieuw Brussels kantoor

NOS en Wereldomroep gezamenlijk in nieuw Brussels kantoor

De Brusselse redacties van de NOS en Radio Nederland Wereldomroep zijn verhuisd en delen sinds kort de redactieruimte en de radiostudio. Hierdoor is de redactionele samenwerking en uitwisseling tussen de beide omroepen nog verder geoptimaliseerd. Op 11 oktober was de feestelijk opening van het nieuwe ‘Bureau Brussel’ in Résidence Palace, het internationale perscentrum in de Europawijk.

Omdat de Europa-verslaggeving vanuit Brussel steeds belangrijker wordt, hebben zowel de NOS als de Wereldomroep hun redactie in Brussel de afgelopen jaren versterkt. De NOS werkt inmiddels met vijf medewerkers aan de radio-, televisie- en internetreportages over Europa. De Wereldomroep bedient met twee redacteuren de radio-uitzendingen en internetsites in de verschillende talen.

De Wereldomroep en NOS werken sinds tien jaar in toenemende mate in Brussel met elkaar samen. Door de gezamenlijke redactieruimte en radiostudio is de samenwerking geïntensiveerd. Er zijn korte communicatielijnen ontstaan, zodat beide redacties elkaar beter op de hoogte kunnen houden van relevante Europese ontwikkelingen en hun eigen uitzendingen. Verder maken de redacties radio-items voor elkaar en wisselen zij radio-items over en weer met elkaar uit.

De overbuurman van ‘kantoor Brussel’ is het persbureau ANP. Met hen delen de Wereldomroep en NOS in Brussel eenzelfde etage en hebben zodoende één gezamenlijke toegang. Ook het ANP toastte op 11 oktober op hun nieuwe huisvesting.

Vorig artikelRadio Moonlight op de kabel in Friesland, Limburg en Brabant
Volgend artikelRVD sommeert Beelen te stoppen met misbruik ‘Balkenende’