Home Landelijke radio Wereldomroep gooit programmering om

Wereldomroep gooit programmering om

De Wereldomroep gaat de programmering in de zomermaanden omgooien. In juni, juli en augustus kunnen vakantiegangers luisteren naar ‘Nieuwslijn Zomereditie’. Met daarin het laatste nieuws, de belangrijkste actualiteiten en vooral veel service-informatie voor vakantiegangers. Voor muziekliefhebbers introduceert de Wereldomroep het nieuwe radioprogramma ‘Heb je even voor mij’ met bekende Nederlandse hits en gouwe ouwen. Ook nieuw is het avondprogramma ‘Vandaag & Morgen’, waarin het nieuws van de dag wordt doorgenomen en wordt vooruitgekeken naar morgen.

Volgens hoofdredacteur Joop Daalmeijer worden de veranderingen doorgevoerd op verzoek van de vakantiegangers. “Hoewel de radio-uitzendingen van de Wereldomroep door het hele jaar heen met name door emigranten en expats beluisterd worden, krijgen wij er in de vakantieperiode bijna twee miljoen Nederlandse vakantiegangers als luisteraar bij. Wij vinden het belangrijk om hen tijdens de vakantie een op maat gemaakte programmering te bieden.”

Uit onderzoek, uitgevoerd door ‘ITHAKA marktanalisten’ in opdracht van de Wereldomroep, blijkt dat vakantiegangers ook ’s avonds laat nog willen luisteren. “Vanaf 1 juni praten we de vakantieganger ’s avonds bij over de afgelopen dag en over wat er de volgende dag in de krant staat. Uit het onderzoek blijkt ook dat luisteraars prijs stellen op meer muziek. Aan deze wensen willen we graag voldoen met de nieuwe programmering. Dit natuurlijk naast de reguliere programma’s voor onze vaste luisteraars,” aldus Joop Daalmeijer. Met deze nieuwe vakantieprogrammering breidt de Wereldomroep, vergeleken met vorig jaar, het aantal eigen programma’s in de zomer in Europa uit met 7,5 uur per dag.