Home Landelijke radio NPO Radio 2 Nog meer vrouwen in nachtprogrammering van Radio 2

Nog meer vrouwen in nachtprogrammering van Radio 2

Vanaf volgende week gaat de nieuwe programmering van NPO Radio 2 in. Grootste verandering is de start van de middagshow van Ruud de Wild en de komst van Paul Rabbering, Bert Haandrikman en Thijs Maalderink in het weekend. Maar ook in de nacht gaat er veel veranderen: er komen een aantal nieuwe dj’s bij, allemaal vrouwen.

Cabaretière Carolien Borgers en presentatrice Vivienne van den Assem maken vanaf komende week één nacht per week een programma tussen 2:00 en 4:00 uur. In het weekend is Shay Kreuger nieuw. Zij komt van FunX en gaat voor BNN-VARA in de nacht van vrijdag op zaterdag van 0:00 tot 2:00 uur ‘De Week van Shay’ presenteren.

Eerder werd al bekend dat One’sy Muller, die nog geen half jaar geleden in de nacht begon, doorschuift naar de zaterdagavond. Zij gaat de ‘Soul Night’ presenteren van 21:00 tot 0:00 uur.

In het verleden kreeg Radio 2 kritiek op het feit dat het dj-team enkel uit blanke mannen bestond. De laatste jaren zijn er meer vrouwen te horen, maar wel voornamelijk in de nachtelijke uren.