Home Landelijke radio NPO Radio 2 Middagshow Ruud de Wild gaat ‘De Wild in de Middag’ heten

Middagshow Ruud de Wild gaat ‘De Wild in de Middag’ heten

Ruud de Wild

De middagshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2 gaat ‘De Wild in de Middag’ heten. Dat heeft het radiostation bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat De Wild zijn middagshow geen ‘RuuddeWild.nl’ noemt, zoals bij 3FM als Radio 538 wel het geval was.

Het is nog onduidelijk of De Wild gaat werken met sidekicks, maar hij geeft in ieder geval aan het programma niet alleen te maken. “Ik mag dan wel de presentator zijn, maar ik zie mezelf meer als een leadzanger van een rockband. Zonder mijn team, de drummer, bassist en de gitarist heb ik geen band en kunnen we geen muziek maken”, zegt hij over zijn team.

Op 2 januari is de eerste uitzending van ‘De Wild in de Middag’. Vanaf dan is het programma elke werkdag van 16:00 tot 18:00 uur te horen. Wouter van der Goes schuift in het nieuwe jaar twee uur op en is voortaan tussen 18:00 en 20:00 uur te horen; Bert Haandrikman verhuist noodgedwongen naar het weekend.

Ruud de Wild begint overigens komend weekend op bij NPO Radio 2. Hij presenteert namelijk vanaf zondagmiddag de ‘Top 2000‘. Tussen 16:00 en 18:00 uur, net als zijn middagshow.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2