Home Landelijke radio NPO Radio 2 2016 bekeken door Bert Kranenbarg

2016 bekeken door Bert Kranenbarg

DJ File Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg maakte vorige week na 22 jaar zijn laatste uitzending op NPO Radio 2. In het nieuwe jaar is Kranenbarg iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur te horen op NPO Radio 5 met het middagprogramma ‘Bert op 5’. Met Kranenbarg blikken we terug op 2016 en kijken we vooruit naar 2017.

Was 2016 een goed jaar voor de radio in Nederland?
“Ieder jaar is een goed jaar voor de radio. Er wordt nog steeds lang en intensief geluisterd. Radio blijft die vriend die je er goed bij kunt hebben terwijl je iets anders aan het doen bent. Een vriend die je blijft verrassen met muziek, gasten en onderwerpen, welke zender je ook kiest.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“Voor mij persoonlijk dat ik in juni tijdens Alpe d’HuZes op één dag zowel NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 bediend heb als verslaggever bij het grootste goede doelenevenement van Nederland.”

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2016?
“Ik ben erg verknocht geraakt aan Jurgen van den Berg en Amber Brantsen ’s morgens op NPO Radio 1. Ik hoor elke dag wat ik moet horen, maar ook wat ik wil horen.”

Heb je een doel voor jezelf gesteld in het nieuwe jaar?
“NPO Radio 5 helpen nog mooier, nog beter en nog groter te worden. Dat moet dé zender voor 50-plussers worden waar je als luisteraar serieus genomen wordt en waar je iedere dag de muziek hoort die je graag wilt horen in alle breedheid.”

Wat verwacht je van 2017 op radiogebied?
“Dat de strijd om de luisteraar gewoon doorgaat waar heel veel zenders in hetzelfde kleine vijvertje vissen. En dat ik op een zender mag werken die een heel eigen vijver heeft waar nog veel te vangen is.”

Wie is er in november 2017 marktleider?
“Dat zal vast nog steeds Radio 538 zijn. Maar twee maanden daarna is het weer even NPO Radio 2 uiteraard.”

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2