NPO Sterren NL Radio heeft een nieuwe studio in gebruik genomen. Het radiostation van AVROTROS heeft een nieuwe dj-tafel en mengtafel. Daarnaast is het geschikt gemaakt voor het beter opnemen van podcasts. Het Sterren NL Café blijft onderdeel van de nieuwe radiostudio.

Met de oplevering van de radiostudio zijn twee werkplekken gemaakt voor het produceren van live-uitzendingen, voicetracks en podcastopnames. “Uit een inventarisatie van de makers is een wensenlijst voortgekomen dat als leidraad diende bij de verbouwing van de radiostudio”, laat AVROTROS weten. “Zo zijn de werkplekken met vertrouwde functionaliteiten en uniform ingericht waardoor ze ook geschikt zijn als uitwijkmogelijkheid bij calamiteiten.”

Eindredacteur Joost Strootman is blij: “De nieuwe studio van NPO Sterren NL geeft ons nog meer mogelijkheden om de grote groep liefhebbers van Nederlandstalige muziek 24/7 te bedienen. Tegelijkertijd bieden we alle makers binnen AVROTROS de perfecte plek om hun podcast op te nemen en te produceren.”