Rutger Castricum zegt graag naar NPO Radio 1 te luisteren. Maar hij ergert zich soms ook behoorlijk aan de nieuwszender. “Ik heb eigenlijk standaard Radio 1 opstaan, met alle plezier en ergernissen tegelijk die ik daarbij heb. Voor het tv-programma De Hofbar zit ik soms 2,5 uur in de auto. Dan kan ik soms ook wel helemaal klaar zijn met Radio 1, omdat het ook van rubriekjes aan elkaar hangt”, zegt Rutger in de podcast Dit was de Radio.

Zelf maakt de presentator in de nacht van zaterdag op zondag een programma op Radio 1. Daarin interviewt hij een uur lang een bekend persoon. Zijn grootste voorbeeld noemt hij Sven Kockelmann, die het interviewprogramma ‘1op1’ presenteert in de ochtend. “Naar Sven Kockelmann luister ik heel graag. Dat type journalist ontbreekt nu wel op zowel radio als tv. Het is soms allemaal iets te gezapig.”

Gematigder

Rutger werd bij het grote publiek bekend als de ‘brutale’ verslaggever van PowNews. “Maar later kreeg ik de kans om Camping PowNed te maken. Toen voelde ik dat ik veel meer die kant op wilde.” De omroep is inmiddels ‘gematigder’ geworden, zegt Rutger. “Ik merk dat Dominique Weesie (de directeur van PowNed, red.) en ik dezelfde kant op bewegen, dus waarom zou ik dan weggaan bij PowNed?”

Het publiek is niet automatisch meeverhuisd naar het ‘gematigder’ PowNed, erkent Rutger. “Er is wel een verschuiving gaande, ook door de komst van de omroep Ongehoord Nederland.”

Foto: Hans Tak | PowNed

Vorig artikelRadioluisteraars storen zich aan antiabortusreclame, Ster waakt voor censuur
Volgend artikelNieuwe studio voor Sterren NL Radio