Home Landelijke radio Nieuwe studio Radio 538 gericht op Visual Radio

Nieuwe studio Radio 538 gericht op Visual Radio

Radio 538 heeft zondag een nieuwe radiostudio in gebruik genomen. De nieuwe studio kent op technisch vlak weinig vernieuwingen; op het gebied van Visual Radio heeft de nieuwe studio echter wel flink meer mogelijkheden, aldus 538.

Met Visual Radio is het mogelijk om de studio, de dj’s, bands en gasten, commercials en videoclips bij de gedraaide nummers te bekijken. Deze interactieve manier van meekijken kan via de 538 webcam, app en TV538. "De kwaliteit van Visual Radio is voor onze luisteraars flink verbeterd", aldus Dave Minneboo, programmadirecteur van Radio 538.

In het ontwerp van de studio is volgens 538 rekening gehouden met het centraal stellen van de DJ, het overzicht houden op alles wat er in de studio gebeurt en het visuele aspect. "Een prettige omgeving waar je graag gasten uitnodigt om een ochtend, middag of avond in de studio door te brengen", aldus programmadirecteur Minneboo.

Op technisch vlak is er dus weinig veranderd aan de nieuwe studio. "Alleen de opstelling van de apparatuur is veranderd", aldus Minneboo. De nieuwe studio heeft ook een grote wand waarop selfies van Radio 538-luisteraars te zien zijn. "De eigen inbreng van 538-luisteraars is belangrijk", aldus 538.


De nieuwe studio van Radio 538


De wand met selfies van 538-luisteraars


In de nieuwe studio staat ook een complete draaiset voor dj's

[Foto's: Radio 538]