De lonen van medewerkers van de publieke omroep gaan structureel met vijf procent omhoog. Vandaag hebben de NVJ, CNV en de werkgeverspartijen bij de publieke omroepen het nieuwe cao-akkoord ondertekend. Na maandenlange gesprekken, zijn werkgevers en werknemers tot een akkoord gekomen. De loonsverhoging geldt voor medewerkers van zowel de landelijke publieke omroep, als ook de regionale omroepen.

De werknemersverenigingen NVJ, FNV en CNV bespraken het nieuwe cao-voorstel de afgelopen weken met hun achterban. Met hun akkoord, is de nieuwe cao nu een feit is.

Structurele groei

De structurele groei van vijf procent wordt gespreid over een periode van twee jaar en geschiedt in drie stappen. Deze maand, 1 november, volgt de eerste loonsverhoging van 2,6 procent. Het gaat om een nabetaling vanaf 1 januari 2020. Per 1 juli 2020 geldt een verhoging van 1 procent, eveneens een nabetaling. Op 1 april 2021 worden de salarissen vervolgens nog eens met 1,4 procent verhoogd.

Ook freelancers bij de publieke omroep gaan er op vooruit. Het tarief dat zij ontvangen, wordt aangepast naar rato van de nieuwe cao-salarissen.

Het complete onderhandelingsresultaat van die nieuwe cao is via deze link te downloaden.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO