Giel Beelen is de winnaar van de RadioFreak Award 2021 voor Beste Nachtprogramma, zo werd onlangs al bekend. De NPO Radio 2-dj kreeg de award anderhalve week geleden in zijn avondshow op Radio 2. Hij nam het op tegen eerdere winnaar ‘Nachtzuster’ (NPO Radio 1) van Astrid de Jong en zijn collega’s van ‘Wildgroei’ (NPO Radio 2).

Het nachtprogramma was belangrijk voor Giel: “Mijn wedergeboorte bij NPO Radio 2. Lekker pielen met de luisteraars. Ik mis wel een beetje de nacht, het vroege opstaan mis ik niet maar de chaos en gekte. Het was een mooie tijd en dit is een mooie beloning.”

Voor de award voor Beste Nachtprogramma mochten de programmaleiders van de landelijke radiostations per categorie één persoon of radiostation nomineren. Eén van de zendermanagers omschreef het nachtprogramma van Giel als volgt: “Top hoe Giel een 3.0-versie van zichzelf neerzet.” Een collega-zendermanager vult aan: “Ik zou er bijna mijn wekker voor zetten.”

Nominaties

Giel werd genomineerd voor de Award door de zendermanagers van de landelijke radiostations. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een prijzenpakket maar daarin een DAB+-radio van AlleKabels.nl.

Bekijk de eerdere edities van de RadioFreak Awards:
RadioFreak Awards 2020
RadioFreak Awards 2019
RadioFreak Awards 2016
RadioFreak Awards 2015