Chris Bergström is uitgeroepen tot de beste sidekick van het afgelopen radioseizoen. De radiomaker van Radio 538 wint de RadioFreak Award voor Beste Sidekick 2021. “Ik ben nu de beste. Dat vind ik wel heel bijzonder, want ik ben dit hele jaar precies drie keer op zender te horen geweest”, zegt Chris, die langere tijd thuiszat vanwege een burn-out.

‘De onbekendste sidekick van Nederland’, wordt Chris vaak genoemd. “Ik denk dat ‘onbekendste’ nog steeds wel opgaat”, zegt de radiomaker. Chris is al jarenlang sidekick bij Wietze de Jager in diens programma op vrijdagavond. Eind vorige maand kondigde hij aan te stoppen als sidekick bij de zender.

Bekijk de reactie van Chris in de video:

Schamen

“Het is altijd leuk als je genomineerd wordt voor een prijs en ‘m dan ook nog wint”, zegt Chris over de titel Beste Sidekick. Ook Erik-Jan Rosendahl (SLAM!) en Jelte van der Goot (538) waren genomineerd voor de prijs. “Ik zei in een eerder interview dat ik me zou schamen als ik de prijs zou winnen. Dat is nog steeds wel een beetje zo”, aldus Chris.

Nominaties

Chris werd genomineerd voor de Award door de zendermanagers van de landelijke radiostations. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten. De prijzen worden uitgereikt in zes categorieën. Door te stemmen maakten bezoekers kans op een DAB+-radio van AlleKabels.nl of een RadioFreak-mok.

Bekijk de eerdere edities van de RadioFreak Awards:
RadioFreak Awards 2020
RadioFreak Awards 2019
RadioFreak Awards 2016
RadioFreak Awards 2015