Home Landelijke radio Moslimomroepen kunnen blijven uitzenden

Moslimomroepen kunnen blijven uitzenden

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten dat de zendtijdtoewijzing aan de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) gehandhaafd kan blijven. Het CvdM wees de SVIZ in oktober 2007 aan om voor de islamitische religieuze hoofdstroming in ons land zendtijd te verzorgen. Op voorwaarde dat de verschillende stromingen binnen deze hoofdstroming bestuurlijk zouden samenwerken.

Maar er kwamen onlangs berichten naar buiten over ruzie binnen de stichting. Minister Plasterk dreigde daarop de omroepen op te heffen. "Het CvdM moest de afgelopen maanden tot zijn spijt constateren dat die beoogde samenwerking niet tot stand is gekomen en vroeg het bestuur van de SVIZ terug te treden", aldus het Commissariaat. Alle bestuursleden van de stichting zijn daarop per 19 augustus teruggetreden. 

Het Commissariaat is momenteel bezig om onafhankelijke bestuursleden voor de SVIZ te benaderen. NMO en NIO, de twee omroeporganisaties die voor de SVIZ programma’s verzorgen, kunnen hun werkzaamheden voortzetten.

Voorzitter Tineke Bahlmann: "Ik ben heel blij hoe het is gelopen en dat we er zo uitgekomen zijn. Nu kunnen de programmamakers van de islamitische omroepen in alle rust verder met het maken van mooie programma’s."