Home Landelijke radio Minister vindt hervorming omroepbestel niet nodig

Minister vindt hervorming omroepbestel niet nodig

Media-minister Plasterk schrijft de Tweede Kamer na de zomer een brief over de toekomst van de publieke omroep (NPO). Dat schrijft hij aan de voorzitter van het parlement. In die brief doet hij verslag van de indrukken die hij van de gesprekken die hij gevoerd heeft, gekregen heeft. Hij noemt die ‘informatief en inspirerend’.

“Mijn beeld is dat een grootscheepse hervorming van het omroepbestel niet nodig is en bovendien onwenselijk. Na een tumultueuze start van de nieuwe netindeling in 2006, trekt het bereik bij het publiek aan en zijn de onderlinge verhoudingen op de werkvloer verbeterd”, schrijft Plasterk.

“Het belangrijkste is nu dat de publieke omroep een hoger budget krijgt zodat hij de balans in de programmering kan herstellen. De financiële details zijn onderwerp van de eerstkomende mediabegroting.”

Verder schrijft Plasterk dat de publieke omroep op wettelijke en praktische hindernissen stuit bij de wens om multimediaal te werken. En dat er onduidelijkheid is bij de losse omroepen over hun plaats en functie in het bestel.

Vorig artikelCoen Swijnenberg en Sander Lantinga morgen vanuit John & Yoko suite
Volgend artikelBestuur Oskar RTV stopt eind dit jaar