Home Landelijke radio Bestuur Oskar RTV stopt eind dit jaar

Bestuur Oskar RTV stopt eind dit jaar

Het bestuur van de lokale omroep Oskar RTV uit het Friese Skarsterlân stopt aan het einde van dit jaar. Dat werd gisteravond aan de vrijwilligers bekend gemaakt. De mededeling komt in een cruciaal jaar voor de lokale omroep. De gemeenteraad van Skarsterlân wil dat de lokale omroep aan bepaalde eisen voldoet. Daarvoor zullen met de omroep prestatie-afspraken moeten worden gemaakt. Het voldoen aan die afspraken is een belangrijke voorwaarde voor het verstrekken van toekomstige subsidies.

Het bestuur heeft zich gebogen over het beleid van de omroep en kwam tot de conclusie dat zij zo niet verder kan. “We hebben prestatie-afspraken met de gemeente, daar heb je vrijwilligers voor nodig die kwalitatief goede radio en televisie leveren. Met deze vrijwilligersgroep kunnen wij niet aan de afspraken voldoen,” vertelt voorzitter Luuk Hazelhoff.

Of de lokale omroep nog een toekomst heeft weet Hazelhoff niet. “Er zijn een aantal mogelijkheden, of Oskar slankt af of er komt een nieuw bestuur dat de toekomst van de lokale omroep wel ziet zitten of de stekker gaat er uit.” [SN]