Home Landelijke radio Michiel Veenstra: “Vandaag eindigt m’n relatie met 3FM”

Michiel Veenstra: “Vandaag eindigt m’n relatie met 3FM”

Michiel Veenstra heeft zojuist afscheid genomen van NPO 3FM. “Vandaag eindigt na 13 jaar mijn relatie met 3FM. Zo voelt het wel, als een relatie. Elke poging tot opsomming is kansloos. Uitzendingen vanuit LA, Disneyland, De Noordpool, het Glazen Huis in Den Haag en Enschede. Maar vooral 13 jaar lang een band kunnen smeden tussen jou en de muziek”, zei hij.

De dj begon in 2005 bij 3FM en maakte diverse programma’s op de zender, waaronder jarenlang een avondprogramma en een show in de late ochtend. “Mijn verhaal op deze zender, het boek van Michiel op 3FM, sluit nu. Het ene boek sluit, het volgende opent. Dank jullie wel voor alles. Let it happen”, zei Michiel, om vervolgens Let It Happen van Tame Impala te draaien.

Laatste oudgediende

Michiel is de laatste oudgediende die vertrekt bij de zender. Samen met dj’s als Gerard Ekdom, Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Timur Perlin en Domien Verschuuren beleefde hij de hoogtijdagen van de zender. Het waren jaren waarin 3FM ongekend populair was en steeg tot een marktaandeel van boven de 12 procent. De laatste jaren maakte Michiel ook de neergang van de zender mee; het marktaandeel van 3FM is gedaald tot 2,6 procent.

Speciaal voor Michiels laatste uitzending werd de 3FM-studio omgetoverd tot ballenbak. In de studio lagen liefst 50.000 ballen. Gerard Ekdom kwam in het laatste uur van de uitzending langs, om nog één keer terug te blikken op het succesvolle programma ‘EkstraWeekend’, dat eind 2013 stopte.

Naar KINK

Michiel gaat aan de slag bij KINK. Het alternatieve radiostation dat in 2011 werd opgeheven, keert vanaf 1 februari volgend jaar terug als online radiostation. Michiel wordt er programmaleider en gaat er de ochtendshow presenteren. “Mijn vertrek bij 3FM betekent ein-de-lijk een schone lei”, zei hij eerder.

Veel radiomakers hebben gereageerd op het vertrek van Michiel bij 3FM. ‘End of an era’, ‘de toekomst is zojuist begonnen’ en meer. Alle reacties zijn hier te lezen.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM