Home Landelijke radio Ekstra Weekend stopt, Timur Perlin neemt het over

Ekstra Weekend stopt, Timur Perlin neemt het over

Het vrijdagavondprogramma Ekstra Weekend stopt. Dat hebben dj's Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zojuist bekendgemaakt. Vrijdag 13 december is de laatste uitzending. Dj Timur Perlin neemt het van ze over. 10 januari is zijn eerste uitzending.

"We wilden iets voor zijn. It's better to burn out, than fade away", zo zei Gerard Ekdom. Veenstra voegt toe:"Je wilt niet hebben dat het stopt en dat mensen dan zeggen: 'dat werd tijd ook.' Je wil herinnerd worden als dat leuke vrijdagavondprogramma, niet als het programma dat te lang doorging." Beide dj's wisten al een paar maanden dat ze zouden stoppen. "We durfden het eerder niet bekend te maken", zo zegt Ekdom. "En nu is het zover en ik voel me erg raar. Maar ook wel weer goed. Het is er eindelijk uit."

Luisteraars worden uitgenodigd om de week voor de laatste uitzending aanwezig te zijn. "De laatste uitzending doen we zelf", zo legde Michiel Veenstra uit. "De Ekstra Weekend Experience! Via Facebook kan iedereen zich aanmelden."

"Ekstra Weekend stopt op het hoogtepunt en dat is een moedige stap", zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. "Het is heel bijzonder wat Gerard en Michiel met Ekstra Weekend hebben bereikt. Timur gaat onze luisteraars vanaf januari op geheel eigen wijze het weekend mee innemen en daar kijk ik naar uit."

Het vrijdagavondprogramma begon op 1 september 2006 als opvolger van 'Lantinga en Swijnenberg'. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gingen zelf naar de middagprogrammering. Sindsdien heeft Ekstra Weekend een grote schare fans opgebouwd. Op 11 november 2011 won het programma De Gouden RadioRing.

Michiel Veenstra gaat vanaf januari dagelijks een programma maken in de ochtend op 3FM.


Foto: Hans Peter van Velthoven / 3FM