Home Landelijke radio Michiel Veenstra: “Erik de Zwart vond me een lul”

Michiel Veenstra: “Erik de Zwart vond me een lul”

Michiel Veenstra heeft lange tijd ruzie gehad met Erik de Zwart. Toen de 3FM-dj nog producer was bij 538 en weg ging om zijn eigen it-bedrijf AngryBytes op te richten, was De Zwart daar niet blij mij. “Dus was ik een lul”, zegt de 3FM-dj in Nieuwe Revu. Maar de ruzie is uitgepraat. “Ik heb hem gevraagd het eerste exemplaar van mijn boek over Noordpool FM uit te reiken. Toen hebben we het uitgepraat en kreeg ik na afloop een leuk sms’je van hem.”

Veenstra kreeg vorige maand veel bekendheid door mee te doen aan 3FM Serious Request in het Glazen Huis in Den Haag. In het interview onthuld hij dat hij een keer op het punt stond om uit het huis te gaan omdat de emoties teveel werden. “Van een week niet eten, maar vooral slecht slapen, word je heel labiel.”

Verder zegt Veenstra dat hij 3000 euro netto op zijn bankrekening krijgt van de NPS. Hij heeft een aanbod van zaakwaarnemers om voor hem te onderhandelen afgeslagen. “Ik wilde dat niet, bang dat de overstap naar 3FM zou afketsen. En ik wilde zó graag!”

Afgelopen week deed de dj pogingen om op de voorpagina van de Donald Duck te komen. “Vorig jaar ben ik in het Glazen Huis in Den Haag en op de Noordpool geweest, en er is eigenlijk nog maar één plek ter wereld over waar ik nog zou willen zijn: juist, op de cover van de Donald Duck.” In de Revu staat hij dan ook als de eend van Disney gefotografeerd. Uiteindelijk komt Veenstra niet op de cover van de Donald Duck. “Maar er komt wel een door een luisteraar bedachte badeend grap op de voorkant.”

Vorig artikel“Er zal toch niet iets met het luisteronderzoek aan de hand zijn?”
Volgend artikelMarlous Löffelman freelance producer van Giel Beelen