Home Landelijke radio Medewerkers NCRV hoeven niet verplicht op cursus

Medewerkers NCRV hoeven niet verplicht op cursus

Medewerkers van de NCRV hoeven niet percé op cursus om meer te weten te komen over het protestantisme. In een interview met voorzitter Kees Klop van Nederlands Dagblad kwam vanochtend naar voren dat de omroep dit wel zou willen. In het stuk was te lezen dat voorzitter Kees Klop zijn voltallige personeel in april naar een training protestantisme wil geven. Op de verplichte cursus krijgen de omroepmedewerkers informatie over de protestantse traditie en het protestantse geloof. Daarnaast ligt er nadruk op het vertalen van die kennis in concrete programma’s.

Volgens Klop reageren zijn medewerkers afwachtend of opgelucht op het plan voor de cursus. Kritiek is hij naar eigen zeggen niet tegengekomen. Wie de cursus gaat geven, is nog niet bekend. “Het moet iemand zijn die het geloof beleefbaar maakt voor jonge programmamakers.” Klop denkt aan een docent van de Zwolse hogeschool Windesheim.

De ‘nieuwe’ NCRV wil vooral de nadruk leggen op geloofsbeleving. De omroep hoopt zo het negatieve beeld dat veel Nederlanders van de protestants-christelijke traditie hebben, bij te sturen, aldus Klop.

De NCRV is ook strenger in zijn personeelsbeleid. “We willen geen mensen meer die niet tegen zijn, maar mensen die ervoor zijn”, aldus de voorzitter die jarenlang actief is geweest bij het wetenschappelijk bureau van het CDA. [Nederlands Dagblad]

Update 17:35

Volgens de NCRV wordt de soep niet zo heet gegeten als is opgediend. Een woordvoerder legt uit dat er al een tijdje nagedacht wordt over hoe de C (christelijke) van de NCRV in de programma’s wel of niet te plaatsen is. Zo zijn er plannen om workshops voor de werknemers te organiseren. Die zijn echter nog niet concreet.

Medewerkers van de omroep zullen zeker niet gedwongen worden zich verder te verdiepen in het protestantisme. “Wat van belang is is dat medewerkers doordrongen zijn dat zij, als professional in dienst van de NCRV, het gedachtegoed mee helpen uitdragen in de programma’s”, zo stelt algemeen directeur Coen Abbenhuis van de NCRV.