Home Landelijke radio NPO Radio 2 ’t Wordt Nu Laat’ op Radio 2 bereikt gemiddeld 15.000 luisteraars

’t Wordt Nu Laat’ op Radio 2 bereikt gemiddeld 15.000 luisteraars

Er luisteren gemiddeld 15.000 mensen naar ’t Wordt Nu Laat’ op NPO Radio 2, het nachtprogramma tussen 0:00 en 2:00 uur. Het weekbereik, dat is hoeveel mensen de show in een week tijd bereikt, ligt op 31.000. Dat blijkt uit cijfers die het Radio 1-programma ‘De Perstribune’ heeft opgevraagd.

De cijfers vielen Toine van Peperstraten, een van de presentatoren van ’t Wordt Nu Laat’ enigszins tegen. “Ik moet zeggen: ik had wel ietsje meer verwacht. We spraken wel altijd over een redelijk vol voetbalstadion”, reageerde hij gisteren in ‘De Perstribune’. “Maar wij profiteren natuurlijk ook mee van het succes van Radio 2. Je doet dit in eerste instantie niet per se voor de luistercijfers.”

Diepgang

Toine presenteert sinds begin dit jaar het nachtprogramma op Radio 2. Dat doet hij twee nachten per week, de overige uitzendingen neemt Carolien Borgers voor haar rekening. “Ik vind het prettig dat het een mix is van diepgang en toch bezig zijn met muziek. Ik ben er wel blij mee, ja”, zegt Toine over het programma.

Volgens de FOX Sports-presentator ‘valt alles nu samen’. “Ik presenteer al vanaf 2005 op Radio 2, heb er allerlei programma’s gedaan. In die tijd was ik veel meer dj dan ik nu ben. Het enige nadeel is het tijdstip. En dan vooral vanuit sociaal oogpunt, want het is wel een aanslag, die twee nachten.”

‘De Perstribune’ laat weten dat het bij de opgevraagde luistercijfers om de meetperiode van enkele maanden geleden gaat, toen Toine het programma nog niet presenteerde.

Foto: Hans-Peter van Velthoven