Home Landelijke radio NPO 3FM Mark van der Molen over ‘nieuwe’ 3FM: “Het wordt fakking vet”

Mark van der Molen over ‘nieuwe’ 3FM: “Het wordt fakking vet”

DJ file Mark van der Molen

3FM gaat weer het alternatief op de rest worden. Dat zegt Mark van der Molen op Twitter. “Muziek die je nergens anders hoort en bij ons DNA past.” Volgens de dj verandert niet alleen een groot deel van de programmering van 3FM; de laatste dagen is er volgens hem al meer alternatievere en onderscheidende muziek te horen op de jongerenzender.

Aankomende maandag start 3FM met de nieuwe programmering. Sander Hoogendoorn is in de ochtend te horen, Jorien Renkema tussen de middag en Frank van der Lende en Eva Koreman zijn allebei in de avonduren te horen. Volgens Mark is het vooral de muziek die 3FM weer het alternatief op de andere landelijke radiozenders gaat maken.

‘Fakking vet’

Mark erkent ook dat 3FM het moeilijk heeft. De zender is veel luisteraars verloren en kan het tij van teruglopend marktaandeel nog maar moeilijk keren. “Er is de laatste twee jaar genoeg gezegd over hoe het met 3FM gaat. Des te moeilijker vind ik het om op m’n lip te bijten als ik hele toffe plannen zie”, zegt Mark.

De middag-dj vervolgt: “Ik hoop dat de luisteraars die 3FM om welke reden dan ook vaarwel hebben gezegd het weer een kans geven. Want echt, het wordt fakking vet.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven