Home Landelijke radio NPO 3FM ‘Mark & Rámon vervangen Frank, Eva Koreman naar de lunch’

‘Mark & Rámon vervangen Frank, Eva Koreman naar de lunch’

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen gaan de middagshow presenteren op NPO 3FM. Dit laten goed ingevoerde bronnen aan RadioFreak.nl weten. Het duo gaat Frank van der Lende vervangen die een andere plaats in de programmering krijgt. BNNVARA wil niet reageren op het nieuws.

Momenteel zitten Van der Molen en Verkoeijen tijdens de lunch op 3FM met het programma ‘Mark + Rámon’. Dit tijdslot gaat in de nieuwe programmering ingevuld worden door Eva Koreman. Zij zit momenteel nog in het weekend van 3FM.

De komst van Koreman in de dagprogrammering past in de discussie van de NPO om meer vrouwen in die programmering te plaatsen. Een maand geleden brak Roosmarijn Reijmer een lans voor meer vrouwen op de radio. Ze vond dat er vrouwen in het Glazen Huis en in de dagprogrammering moesten komen. “Er is nu echt geen enkel excuus meer.”

NPO Radio 2 kondigde vorige week aan dat Annemieke Schollaardt vanaf 1 september in de middag te horen zal zijn.

Frank van der Lende

Van der Lende kreeg de middagshow na het vertrek van Coen & Sander naar Radio 538. Sinds 1 juni 2015 maakt hij tussen 16:00 en 18:00 uur de middagshow op 3FM. De luistercijfers van het middagprogramma bleven na het vertrek van Coen & Sander echter dalen. Het marktaandeel is in twee jaar tijd afgenomen van 10,3 naar 5,6 procent.

Mark + Rámon

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen maken sinds november vorig jaar het lunchprogramma op 3FM. Van der Molen ging het programma met Verkoeijen presenteren nadat Timur Perlin bij 3FM vertrok. Eerder zat Van der Molen in de nacht van 3FM en was hij op Radio Veronica te horen.

Verkoeijen maakte jarenlang radio met Timur Perlin op Yorin FM en later op 3FM. Naast het duoprogramma heeft hij lange tijd een nachtprogramma gemaakt op 3FM; ook was hij een tijdlang op zaterdagavond te horen.

Eva Koreman

Koreman kwam twee jaar geleden naar 3FM nadat ze jaren voor Qmusic had gewerkt. De vrouwelijke dj kreeg bij 3FM verschillende programma’s in het weekend en is daar nog steeds te horen. Bij 3FM is ze, naar eigen zeggen, zelfverzekerder en een stuk vrijer is geworden.

De dj maakte er geen geheim van door te willen stromen naar de dagprogrammering en zei eerder zich helemaal te kunnen vinden in de woorden van Reijmer.

Foto: NPO 3FM