Home Landelijke radio NPO 3FM Eva Koreman: “Ik ben zelfverzekerder geworden bij 3FM”

Eva Koreman: “Ik ben zelfverzekerder geworden bij 3FM”

Eva Koreman zit twee jaar bij NPO 3FM. In mei 2015 maakte de voormalig Qmusic-dj bekend over te stappen naar de publieke radiozender. Koreman zegt vandaag in het AD dat ze zelfverzekerder en een stuk vrijer is geworden. “Eerst wilde ik het vooral heel graag heel goed doen, waardoor ik bang was om fouten te maken. Dat komt een radioprogramma niet ten goede. Bij 3FM werd ik meteen in het diepe gegooid, dan ontwikkel je je snel.”

Koreman kwam bij 3FM toen grote namen als Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Rob Stenders net vertrokken of al vertrokken waren. ” Veel dj’s begonnen aan een nieuw programma, daar komt best wat onzekerheid bij kijken”, vertelt Koreman over die periode. “Aan de andere kant ontstaat ook de kans om aan iets mee te bouwen. Een simpel voorbeeld: sinds maandag ben ik stationvoice met Sander Hoogendoorn. Dat vind ik een mooie manier om mee te werken aan een zender.”

Vrouw in dagprogrammering

Koreman zegt zich helemaal te kunnen vinden in het betoog van collega-dj Roosmarijn Reijmer. Zij opperde begin deze week dat er een vrouw in de dagprogrammering van 3FM moet komen én dat er dit jaar een vrouw in het Glazen Huis moet. Koreman: “Het is niet een exclusief probleem van 3FM. Het is een probleem van de radiowereld, de muziekindustrie en de maatschappij.”

Het liefst neemt Koreman dit jaar zelf plaats in het Glazen Huis en schuift ze door naar de dagprogrammering. “Ik ben ambitieus, ja. Daar heb ik ook nooit een geheim van gemaakt”, besluit ze.

Foto: Michel Schnater | BNN