Home Landelijke radio NPO Radio 2 AVROTROS bevestigt komst van Annemieke Schollaardt naar Radio 2

AVROTROS bevestigt komst van Annemieke Schollaardt naar Radio 2

AVROTROS heeft zojuist de overstap van Annemieke Schollaardt van NPO 3FM naar NPO Radio 2 bevestigt. Gisteren melde RadioFreak.nl de overstap maar toen wilde de omroep nog niets laten weten. Vandaag sturen ze een persbericht met daarin het bericht dat Schollaardt vanaf 1 september elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen op Radio 2.

Schollaardt neemt het programma over van Rob Stenders, die heeft besloten AVROTROS te verlaten. Annemieke Schollaardt over de overstap: “Het voelt als een fantastische uitdaging. Het is best een gek idee om 3FM te verlaten. Ik heb de afgelopen 11 jaar bij 3FM alle ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen en de meest fantastische programma’s en projecten mogen doen. Daar ben ik de zender ontzettend dankbaar voor. Radio 2 is een prachtzender met veel aandacht voor muziek en met toegewijde jocks, ik ben trots om daar deel van uit te gaan maken.”

Jan-Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 2: “Ik ben blij dat we een geweldige en zeer ervaren dj als Annemieke Schollaardt mogen verwelkom op NPO Radio 2. Annemieke ademt muziek en weet luisteraars heel goed te raken met haar energie. Ik vind het uiteraard jammer dat Rob Stenders zijn contract bij AVROTROS niet verlengt. Gelukkig krijgen luisteraars en muziek ook in Annemieke haar programma volop de ruimte.”

Meer vrouwen in de dagprogrammering

De transfer van Schollaardt past in de discussie van de NPO om meer vrouwen in de dagprogrammering te plaatsen. Momenteel is de dagprogrammering van Radio 2 nog een echt mannenbolwerk.

Een maand geleden brak Roosmarijn Reijmer een lans voor meer vrouwen op de radio. Ze vond dat er vrouwen in het Glazen Huis en in de dagprogrammering moesten komen. “Er is nu echt geen enkel excuus meer.”

Over Radio 2 zei Reijmer toen: “Luister maar eens naar Radio 2 en 538, daar zit geen vrouw op de belangrijkste uren. Geen enkele. En dat zijn de grootste zenders van Nederland. Ik ben de enige op 3FM doordeweeks en ik zit ook nog eens ’s avonds. Maar ik ben hoopvol. De volgende stap is een vrouw overdag op 3FM doordeweeks. En ook op Radio 2, en 538. En niet één, maar drie.”

De verwachting is dat ook NPO 3FM meer vrouwen in de dagprogrammering gaat krijgen.

Foto: Nico Kroon