Mark Labrand is vorige maand voor het eerst vader geworden. Dochter Vida Vorstheuvel Labrand werd drie maanden te vroeg geboren, maar ze maakt het inmiddels goed.

Mark deed vanochtend geëmotioneerd zijn verhaal op Radio 538. “Ik ben ontzettend nerveus”, begon hij. “Er is heel veel gebeurd de afgelopen weken. Ik zat met mijn liefje te ontbijten, toen ze opeens tegen het plafond schoot. Dat werd een telefoontje naar de verloskundige en binnen een kwartier waren we met gillende sirenes in het AMC, waar we fantastisch zijn geholpen.”

Marks vrouw kreeg van de artsen een opdracht. “Houd je die dochter 48 uur binnen, dan kan ze nog medicatie krijgen die haar longen aansterken. Dat heeft ze gedaan, op karakter, op moederinstinct. Twee dagen later is onze prachtige, maar vooral gezonde dochter geboren. Zaterdagavond zeven uur, 18 april.”

De 538-dj geëmotioneerd: “Het is natuurlijk fucked-up, om uit het ziekenhuis thuis te komen met lege handen, om daar haar achter te laten. Maar ik wil het positief houden, want dat is ons dochtertje ook. Alle testen zijn goed. We zijn vooral heel trots.”

Foto: Radio 538 | William Rutten