Marieke Elsinga (34) gaat een nieuw programma over misdaad presenteren voor RTL 5. Vanaf januari behandelen misdaadverslaggevers John van den Heuvel (57) en Mick van Wely (48) onder leiding van de ochtend-dj van Q-music de meest spraakmakende zaken van het land.

Het programma gaat ‘Crime Desk’ heten en zal aandacht besteden aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast worden kijkers geholpen die slachtoffer zijn van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid.

Dynamiek

“Ik kijk er enorm naar uit Crime Desk te presenteren”, vertelt Marieke. “Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meeste interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt: ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt.”

Crime Desk is vanaf 11 januari 2021 elke maandag om 20:30 uur te zien.

Foto: RTL / William Rutten