RTV Utrecht zendt het ontsteken van de ‘Grootste Kerstboom’ in IJsselstein morgen live uit. De zendmast wordt jaarlijkse omgetoverd tot kerstboom. Dit jaar is de 22e keer. De uitzending duurt ongeveer 25 minuten en begint om 17:00 uur.

“Dat de boom belangrijk is voor bekende en onbekende inwoners van onze provincie wordt wel duidelijk tijdens de uitzending”, zegt de organisatie. “Maar: hoe krijg je eigenlijk al die lampjes in de boom? We kijken mee met Maico van Rijnsoever die al 7 jaar lang met een team van enthousiaste collega’s en vrijwilligers de boom aankleedt.”

Daarnaast zullen bekende en onbekende Nederlanders vertellen wat de ‘boom’ zo bijzonder maakt. Rond 17:20 uur is dan de ontsteking zelf. “Ondanks de coronacrisis is het de organisatie achter ‘De Grootste Kerstboom’ toch gelukt om voldoende sponsors binnen te halen om ook dit jaar de zendmast van IJsselstein weer om te toveren tot kerstboom.”, aldus de organisatie.

Ook op YouTube is de ontsteking live te volgen. Die stream blijft aan tot en met 6 januari.

Volgend jaar

Tijdens de ontsteking, rond 17.20 uur, zijn er geen activiteiten rondom de Gebrandytoren of op evenementterrein Het Podium. De stichting Kerstboom rekent er op volgend jaar weer een echt ontstekingsfeest te kunnen houden.

De uitzending heeft als titel ‘Schijn een lichtje op mij’ en is ook online te volgen. De boom brandt tot Driekoningen (woensdag 6 januari).

Foto: Alticom