Home Stations Qmusic Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga ziet het levenslicht in Gouda op 12 juli 1986. Na een studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht gaat ze aan de slag bij MeerRadio en later bij Amsterdam FM. Ook loopt ze stage bij AT5, de lokale omroep van Amsterdam.

Marieke meldt zich in het najaar van 2012 aan voor Qcollege, het interne opleidingstraject van Qmusic. Ze wordt toegelaten en wint de tweede editie van het college in maart 2013. Marieke krijgt door die winst haar eigen nachtprogramma op Qmusic.

Naar het weekend

In juni 2014 volgt een eigen weekendprogramma op Qmusic, iedere zaterdag en zondag tussen 21:00 en 00:00 uur. Later presenteert ze het tijdslot 19:00 – 21:00 uur in het weekend.

Marieke wordt in 2014 genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent, maar wint de prijs uiteindelijk niet. Datzelfde jaar wordt ze ook genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs, maar ook die prijs ziet ze aan zich voorbij gaan.

Ochtendshow op Qmusic

In augustus 2016 stopt Marieke bij Qmusic en maakt ze de overstap naar tv: RTL Late Night. Ze wordt bij het programma de opvolger van Luuk Ikink. In 2017 keert Marieke terug bij Qmusic, om op invalsbasis programma’s presenteren.

Radio blijft toch kriebelen, want in 2018 maakt Marieke haar definitieve comeback bij Qmusic. Sinds september is ze samen met Mattie Valk te horen in de ochtend. In april 2020 wordt het programma met een uur verlengd, tot 10:00 uur.

Pauze

Marieke gelast in april 2022 een pauze in bij Qmusic en is een tijdlang niet te horen op de zender. “Ik krijg heel vaak de vraag ‘hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt én televisie’. Mijn antwoord is dan altijd: ‘ik vind het gewoon het allerleukste om te doen.’ Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost.”

Foto: Qmusic