Home Stations Qmusic Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga wordt geboren in Gouda op 12 juli 1986. Na een studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht gaat Elsinga aan de slag bij MeerRadio en later bij Amsterdam FM. Ook loopt ze stage bij AT5, de lokale omroep van Amsterdam.

Elsinga meldt zich in het najaar van 2012 aan voor Qcollege, het interne opleidingstraject van Qmusic. Ze wordt aangenomen en wint de tweede editie van het college in maart 2013. Elsinga krijgt door de winst haar eigen nachtprogramma op Qmusic.

Naar het weekend

In juni 2014 schuift Elsinga door naar het weekend van Qmusic, waar ze iedere zaterdag en zondag tussen 21:00 en 00:00 uur te horen is. De vrouwelijke dj verhuist in augustus 2015 naar het tijdslot 19:00 – 21:00 uur in het weekend.

Elsinga wordt in 2014 genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent, maar wint de prijs uiteindelijk niet. Datzelfde jaar wordt ze ook genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs, maar ook die prijs ziet ze aan zich voorbij gaan.

Marieke Elsinga naar RTL Late Night

Augustus 2016 stopt Elsinga bij Qmusic en maakt ze de overstap naar tv. Ze wordt bij het programma de opvolger van Luuk Ikink. In 2017 keert Elsinga een aantal keer terug bij Qmusic om in te vallen.

Ochtend van Qmusic

In 2018 keert Elsinga weer terug op Qmusic. Samen met Mattie Valk gaat ze vanaf het najaar de ochtendshow maken op de zender.

Foto: RVDA