Home Landelijke radio “Marconi Award mooie waardering van collega’s uit het vak”

“Marconi Award mooie waardering van collega’s uit het vak”

Sky Radio kreeg afgelopen donerdag de Marconi Award voor het Beste Radiostation 2013. Voor Philip Alberdingk Thijm, CEO Sky Radio Group is dit een mooie beloning: "Prachtig om van de collega’s uit het vak deze waardering via de Marconi Award te ontvangen".

De Marconi Awards is een vakjuryprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma's en -makers. De jury voor de Marconi Awards bestond dit jaar uit: Jurre Bosman (NPO), Rob Ester (Q-music), Petra Grijzen (BNR), Maartje Stokkers (AVRO/Radio 4), Giel Beelen (VARA/3FM), Jurgen van den Berg (NCRV), Arjan Penders (BNN), Uunco Cerfontaine (Sky Radio Group), Koen van Huijgevoort (100%NL) en Tim Klijn (538).

Thijm ziet de Marconi Award ziet de Award als beloning voor de veranderingen die Sky Radio doorgevoerd heeft op de zender. "2013 is een fantastisch jaar voor Sky Radio. Twee maanden geleden vierden wij ons 25-jarig jubileum en daarnaast zijn wij hard op weg om opnieuw de best beluisterde radiozender van Nederland te worden."

Station Director Uunco Cerfontaine nam de Marconi Award in ontvangst: "Dat er wekelijks meer dan 3,5 miljoen mensen naar Sky Radio luisteren en Sky dé bereiksleider van Nederland is het grootste compliment dat je als Station Director kunt krijgen, maar dat collega’s uit het vak ons belonen met een Marconi Award is zeker net zo geweldig! Het hele team van Sky bedankt voor de inzet en gefeliciteerd met deze mooie prestatie!"

Tijdens het RadioGala van het Jaar werd ook een eerbetoon gebracht aan Arend Langenberg, die op 30 december 2012 overleed. Langenberg stond jarenlang aan het hoofd van de eigen nieuwsdienst van Sky Radio en was met zijn kenmerkende en vertrouwde stemgeluid één van de vaste nieuwslezers op de zender.