Home Landelijke radio Overzicht acties radiozenders voor Giro555

Overzicht acties radiozenders voor Giro555

De landelijke actiedag voor de ramp op de Filipijnen, waarmee geld wordt ingezameld voor Giro555, wordt morgen gehouden. De landelijke radiozenders staan dit keer niet gezamenlijk stil bij de ramp met Radio 555, maar besteden allemaal individueel aandacht aan de actie. RadioFreak.nl zet alle acties op een rijtje.

Radio 1 staat de hele dag in het teken van de actie voor de Filipijnen met speciale verslaggeving uit het rampgebied, gasten en deskundigen in de studio en live schakelingen met het actiecentrum. Radio 2 maakt de hele dag een marathonuitzending vanuit het Café in de centrale hal van Beeld en Geluid.

Ook de programmering van het station is tussen 06:00 en 18:00 uur aangepast en ziet er als volgt uit:
06:00-09:00 uur – Sander de Heer en Sander Guis
09:00-12:00 uur – Daniel Dekker en Bert Kranenbarg
12:00-15:00 uur – Frits Spits en Sander de Heer
15:00-18:00 uur – Bert Kranenbarg en Jan-Willem Roodbeen

3FM, Radio 4 en Radio 6 besteden in alle programma’s aandacht aan de actie met bijdragen van verslaggevers op de Filipijnen en verslag van de gebeurtenissen in het actiecentrum in Beeld en Geluid. Bij Radio 5 Nostalgia besteden ze in de programma's ‘Wekker Wakker’, ‘Tineke’s show’ en ‘Familie Nederland’ aandacht aan de actie.

Radio Veronica organiseert een on air veiling waarin bijzondere veilingstukken aangeboden worden met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555. De veilingstukken worden aangeboden door Radio Veronica-dj's en BN'ers.

Zelf het Foute Uur samenstellen? Dat kan bij Q-music. De zender veilt voor Giro 555 Het Foute Uur van dinsdag 19 november. Daarnaast wordt er ieder uur live geschakeld met Beeld en Geluid waar Q-dj's in wisseldiensten verslag uitbrengen van de hulpactie. Ook zitten er een aantal dj's in het belteam.

Update 18 november
Bij Evers Staat Op op Radio 538 was vanmorgen de eerste editie van de ‘The voice Unplugged’ te horen. Twee kandidaten uit de liveshows van ‘The voice of Holland’ van afgelopen vrijdag speelden een akoestische versie van hun nummer bij de ochtendshow. Dit nummer was direct te downloaden via I-Tunes. De opbrengst van de downloads van vandaag gaat naar Giro 555. Vanmiddag zullen er tijdens Ruuddewild.nl op ook items worden geveild waarvan de opbrengst ook volledig ten goede komt aan het goede doel.