Home Landelijke radio Marc Adriani nieuwe directeur BNN

Marc Adriani nieuwe directeur BNN


Marc Adriani wordt algemeen directeur van BNN. Hij volgt na de zomer Lucas Goes op, die adjunct directeur wordt bij Endemol.

 

Adriani was sinds januari directeur van de Nederlandse tak van platenmaatschappij. Daarvoor werkte hij BNN, waar hij programmacoördinator radio en adjunct directeur is geweest. Momenteel is hij nog verbonden aan BNN als bestuurslid en presentator van het 'Platenpaleis' op Radio 2.

 

De carrière van Adriani begon ooit bij Club Veronica, waarna hij een baan kreeg bij Veronica Nieuwsradio. Hij is presentator en programmaleider bij Radio M Utrecht geweest en werkte als freelance verslaggever bij de TROS. In 2001 ging hij naar BNN.

 

BNN-voorzitter Patrick Lodiers: "Gelukkig weet ik dat er met Marc als algemeen directeur zeer luide, opwindende en mooie toekomstmuziek voor BNN zal klinken. Luister maar naar het Lust for Life-gevoel in Marc's programma Het Platenpaleis! Lucas is een onwaarschijnlijke rots in de branding geweest voor BNN. We gunnen Endemol ook deze rots, maar gaan hem heel erg missen."

Marc Adriani heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: "Natuurlijk moet ik iets zeggen over hoe uitdagend het is om BNN te mogen leiden…, maar het is gewoon een hondenbaan, waar je ook nog eens veel voor moet vergaderen. Gelukkig is het wel bij de leukste omroep van Nederland met fantastische en creatieve programmamakers. En ook na de fusie BNN/VARA blijft BNN de jongste omroep van Nederland. Anders heb ik mijn werk niet goed gedaan."