Home Landelijke radio Aantal downloads 538-podcasts stort in

Aantal downloads 538-podcasts stort in


Het aantal mensen dat de podcasts van Radio 538 download is fors gedaald. Omdat er nu iets meer dan vijf euro per jaar voor moet worden betaald, zijn er nog maar 18.000 luisteraars over. Dat heeft directeur Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 gezegd tijdens het Mediapark Jaarcongres, meldt de Volkskrant.

Radio 538 stopte bijna een jaar geleden met het gratis aanbieden van de podcasts. Buma/Stemra eiste een veel hogere afdracht aan auteursrechten. De podcasts werden bijna zes miljoen keer per jaar gedownload. Radio 538 stopte met de dance-podcasts '538 Dance Department' en 'Powermix'. Daarvoor betaalde de zender jaarlijks 240 euro per podcasttitel, maar deze zou omhoog gaan naar 1 cent per download. Dat zou de zender ruim 60.000 euro kosten.

Toch is Brüggenwirth niet ontevreden, omdat er dus wel mensen zijn die de vijf euro betalen. "Dat is niet veel, maar dit zijn de eerste stapjes",  zegt hij. "We willen hetzelfde model voor online radio: Gratis met reclame of zonder reclame, maar dan wel betalen."