Home Landelijke radio Luistereraars Rinkeldekinkel kiezen mooiste woord van Nederland

Luistereraars Rinkeldekinkel kiezen mooiste woord van Nederland

Jeroen van Inkel gaat op Radio Veronica de komende twee weken op zoek naar het mooiste Nederlandse woord. Vorige week konden luisteraars suggesties doorgeven. Daaruit is een toptien van nominaties ontstaan, waarop vanaf vandaag kan worden gestemd via www.radioveronica.nl. Over twee weken wordt in RinkeldeKinkel het winnende woord bekend. Luisteraars kunnen stemmen op de volgende woorden: geboorte, liefde, geborgenheid, oranjelegioen, respect, saamhorigheid, desalniettemin, naastenliefde, god en stigmatiseren.

Eerder kozen de Engelsen en Duitsers al het mooiste woord uit hun eigen taal. De Duitsers kozen voor ‘habseligkeiten’, dat vertaald kan worden als ‘spulletjes’, en de Engelsen voor ‘mother’ (moeder).

Jeroen van Inkel vindt het erg leuk om de verkiezing te houden. “Taal is een groot goed en bovendien ook mooi speelmateriaal. In mijn uitzendingen probeer ik mensen met de juiste woorden te raken, te motiveren en te vermaken. Dagelijks kies ik al jarenlang het ‘Hippe woord van de dag’ in mijn programma, nu is het tijd dat alle luisteraars het mooiste woord kiezen,” aldus de dj.