Home Landelijke radio Waterstad FM start tweede radiozender RADIONL

Waterstad FM start tweede radiozender RADIONL

Waterstad FM is na een voorbereiding van 1,5 jaar gestart met het opbouwen van een tweede regionale radiozender. Onder de naam RADIONL “Ik luister Hollands” zal in Noord Nederland een zender voor het levenslied starten. Deze zender gaat 24 uur per dag het levenslied uitzenden, en gaat naast Waterstad FM uitzenden.

De reden van een tweede zender is markt vergroting in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. “We hebben alles in huis, van studio’s tot een zeer sterk verkoop team, en daar kan RADIONL van profiteren en zal tevens een kosten besparing op gaan leveren.” Aldus Nico Silvius van RADIONL.

De afgelopen 6 maanden zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de haalbaarheid van een 100% levensliedzender. “Een voorbeeld is dat een automerk als Opel niet op een landelijke Nederlandstalige zender zou willen adverteren maar een lokale Opel dealer wel. En daar zit dan ook het commerciële verschil met landelijk en regionaal radio zender en bied dus een goed draagvlak om levensvatbaar te kunnen zijn.” Aldus Silvius.

RADIONL gaat met speciaal ontwikkelde radiosoftware van het bedrijf Caliope de commercials editioneren per provincie en of gebied. De stationsstem en voiceover is Karel van Cooten en er is een jinglepakket in de maak bij Music Bizz uit Reusel.

Op welke frequentie het station precies gaat uitzenden wilde ze nog niet bekend maken.