Home Landelijke radio Lokale omroepen terug van 282 omroepen naar 100 streekomroepen

Lokale omroepen terug van 282 omroepen naar 100 streekomroepen

De lokale omroepen moeten van 282 omroepen terug naar 50 tot 100 streekomroepen. Vanaf 1 januari 2014 worden er regio's gevormd waarbinnen de omroepen gaan samenwerken aan de realisatie van één media-aanbod in de regio, is het plan van de OLON, de organisatie van publieke omroepen.

De OLON laat weten: "Zo ontstaan 50 tot 100 regionale mediacentra die dagelijks nieuws uit de leefwereld van de burger bieden op radio, televisie en internet, op basis van een professionele bedrijfsvoering en journalistiek. De 282 lokale publieke omroepen positioneren zich met deze koers nadrukkelijk binnen het publieke omroepbestel met een specifieke kerntaak: het verankeren van de functie van de publieke omroep in de directe leefomgeving van de Nederlandse burgers."

De OLON voelt zich gesterkt door het recente rapport 'Nieuwsvoorziening in de regio' van het Stimuleringsfonds voor de Pers. In het rapport staat dat de lokale publieke omroep een cruciale waakhondfunctie vervult in de lokale en regionale democratie. De samenwerking in de regio versterkt en de lokale journalistiek borgt met onafhankelijke lokale nieuwsgaring.

Vorig artikel‘FunX bewijst dat samengaan met NPO niet werkt’
Volgend artikelRegionale omroepen willen terug van 13 omroepen naar 5 mediabedrijven