Home Landelijke radio ‘FunX bewijst dat samengaan met NPO niet werkt’

‘FunX bewijst dat samengaan met NPO niet werkt’

FunX is het bewijs dat samengaan met de landelijke publieke omroep niet loont voor de regionale omroepen. Dat zei directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht op Radio 1. De randstedelijke urbanzender werd vorig jaar gered door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Daarvoor werd de zender gefinancierd door het ministerie van OCW en de vier grote steden, via de lokale omroepen van de steden. Het ministerie draaide de geldkraan dicht en de NPO stapte in.

"Mijn vergadertijd voor FunX is sindsdien met een factor tien toegenomen", zegt Van der Lugt, die ook verantwoordelijk is voor de lokale omroep in Utrecht. "Eerst deden we het met vier lokale omroepen en zagen we elkaar eens in de drie maanden. Maar vorig jaar ben ik wel eens in de drie weken ter vergadering geroepen. En dan is er een zenderredactie en bemoeit de NPO zich ermee en dan weer de omroepen….[…]ik ben niet tegen samenwerking, maar je zou de regionale omroepen als voorbeeld moeten nemen. Een landelijke minuut televisie is tien keer zo duur als een regionale minuut. Het is veel flexibeler."

De NPO stelde onlangs voor om de regionale op te laten gaan in de landelijke publieke omroep. De regionale omroepen zijn daar fel tegen.

Vorig artikelTill Bal verkozen tot schaamnaam van 2013 door Coen & Sander Show
Volgend artikelLokale omroepen terug van 282 omroepen naar 100 streekomroepen