Home Landelijke radio Live 8, Awekenings en Rock Werchter komend weekend op 3FM

Live 8, Awekenings en Rock Werchter komend weekend op 3FM

3FM zendt komend weekend verslagen en registraties uit van maar liefst 3 festivals. Zaterdag begint met ‘Live 8′, ’s nachts wordt ‘Awekening’s uitgezonden en de zondag is ingeruimd voor ‘Rock Werchter’.

Live 8
BNN en de VARA verzorgen samen de uitzending van ‘Live 8′ aanstaande zaterdag. De uitzending begint om 14:00 uur ’s middags en duurt tot 2:00 uur ’s nachts. Wouter van der Goes doet de centrale presentatie en Giel Beelen is aanwezig in Hyde Park, Londen. Ook zijn er reporters in Parijs en Berlijn. Het evenement wordt tevens live uitgezonden op televisie via Nederland 3.

Het doel van ‘Live 8’ is om wereldwijd bekendheid te geven aan de ‘Make Poverty History’-organisatie. Deze organisatie, waar onder anderen Bob Geldof en U2-zanger Bono deel van uitmaken, wil dat de rijkste landen de schulden van de ontwikkelingslanden kwijtschelden en de hulp aan deze landen verdubbelen. Daarnaast pleit ze onder meer ook voor een eerlijke handel, waarbij de ontwikkelingslanden echt de kans krijgen een betere toekomst op te bouwen.

Op zondag worden tussen 7:00 en 16:00 uur de hoogtepunten van Live 8 herhaald. Verder kunnen de luisteraars van 3FM de komende week de beste optredens van Live 8 aanvragen in ‘3FM Request’.

Awakenings
Om 2:00 uur ’s nachts begint 3FM BPM aan een speciale uitzending vanuit recreatie gebeid Spaarnwoude. Tot in de vroege uurtjes zal op zondag ‘Awakenings Outdoor’ worden uitgezonden.

Rock Werchter
Zondagmiddag is 3FM live aanwezig op Rock Werchter in België. Tussen 16:00 en 18:00 uur laat Eric Corton in ‘That’s Live’ de hoogtepunten horen van dit vierdaagse festival. Vervolgens lever Sander Lantinga en Eric Corton tot 23:00 uur drie keer per uur een bijdrage vanuit Werchter in de uitzendingen op 3FM.