Home Landelijke radio Lex Harding wil zo snel mogelijk weg bij Radio 538

Lex Harding wil zo snel mogelijk weg bij Radio 538

Lex Harding wil zo snel mogelijk stoppen als directeur van Radio 538. Dat zegt hij deze week in het VARA tv magazine. Harding werd eind november van vorig jaar noodgedwongen directeur van het bedrijf omdat Erik de Zwart naar Talpa Radio vertrok. Aangezien het moeilijk was om een nieuwe directeur zo kort voor de frequentieverdeling in te werken, ging Harding vanuit het besturen op afstand, maar zelf naar de dagelijkse leiding. “Ik heb wel even stevig op Erik gescholden. Ik had nu eigenlijk met mijn rugzakje in Noord-Korea of Mongolië moeten lopen”, zegt Harding.

Lodewijk den Hengst, zoals Harding eigenlijk heet, wil nu zo snel mogelijk terug naar een functie op afstand. Hij verwacht op korte termijn een nieuwe directeur voor 538 te conracteren. “Zodra dat rond is kan ik eindelijk weer naar Bonaire, leguanen voeren.”

Radio 538 was bijna helemaal uit de ether verdwenen. Het businessplan van de hitzender werd ‘minimaal’ genoemd, maar op basis van hun ervaring kreeg het station toch een frequentie. Hiervoor moest Radio 538 57 miljoen euro neertellen.