Home Landelijke radio Lokale Omroep Almere wil medewerkers laten opdraaien voor schade

Lokale Omroep Almere wil medewerkers laten opdraaien voor schade

Het bestuur van de lokale omroep in Almere wil dat een aantal ontevreden medewerkers opdraait voor de schade die wordt geleden nu er minder reclamezendtijd wordt verkocht. Dat schrijft het bestuur op de website.

De medewekers van de omroep hebben de heer H. Weistra gevraagd een plan te maken voor de toekomst van de omroep. Hij ging met het plan echter niet alleen naar de omroep, maar ook naar de pers. Dit plan is volgens het bestuur met grote zorgvuldigheid bestudeerd. Gezien de vele hiaten en onduidelijkheden wat betreft de positie van de huidige stichting als geheel is er volgens het bestuur van de omroep aangeboden gezamenlijk het plan verder te concretiseren.

De publicitaire uitingen doen echter vermoeden dat enkele vrijwilligers ongeduldig geworden zijn en met spoed een antwoord willen van bestuur en leidinggevenden. Dit heeft een aantal mensen aangezet tot, volgens het bestuur, onredelijke en zelfs niet-acceptabele opmerkingen via internet (Dial.nl) en andere media. “Er worden ons inziens zaken bijgehaald die kant noch wal raken”, zo schrijf het bestuur op de website. “Wij nemen hier dan ook grote afstand van. Alles binnen de lokale omroep is controleerbaar, zeker ook de financiën. Wij zijn gewend aan de subsidieverstrekker jaarlijks financiële verantwoording af te leggen, hetgeen tot op heden nooit problemen heeft gegeven.”

Het bestuur is bereid af te treden. “Als er nieuwe, capabele bestuursleden klaar staan om de zware taken over te nemen, dan zijn ze van harte welkom. Wij zien echter niets in een interim-bestuur. Nieuwe bestuursleden moeten ervoor kiezen zich daadwerkelijk in te spannen om de Stichting Lokale Omroep Studio Almere tot een goed functionerend omroepbedrijf te laten uitgroeien.”

Door al de negatieve publiciteit willen sommige adverteerders nu stoppen met het afnemen van reclamezendtijd gezien de uitingen van sommige (ex-)medewerkers via internet. Het bestuur van de omroep wil deze mensen verantwoordelijk stellen voor de geleden schade.