Home Landelijke radio Radio 10 Lex Gaarthuis naar de avond van Radio 10

Lex Gaarthuis naar de avond van Radio 10

Lex Gaarthuis

Lex Gaarthuis verhuist van de ochtend naar de avond op Radio 10. De dj gaat op de doordeweekse avond een programma maken van 21:00 tot 00:00 uur. Hiermee maakt Radio 10 de programmering breder door ook in de avond gepresenteerde programma’s te maken. Door de komst van Gerard Ekdom naar Radio 10 verloor Lex zijn ochtendshow. Hierna was lange tijd onduidelijk wat de dj zou gaan doen, nu wordt het dus de avondshow ‘Laat met Lex’.

Lex Gaarthuis over zijn nieuwe programma: “Na tien jaar ochtendshows presenteren ga ik nu die andere show op mijn radio-bucketlist maken: een eigen late-night show. Toen ik deze wens uitte binnen Radio 10 werd er meteen enthousiast op gereageerd. Ik ben er blij mee dat ik ook de komende jaren onderdeel blijf van het leukste radiostation van Nederland.”

Roland Snoeijer, radio director Radio 10: “Steeds meer luisteraars hebben het geluid van Radio 10 de afgelopen tijd ontdekt en nu bieden we ook in de late avond een uniek programma. Lex is de perfecte host om de dag mee af te sluiten, met humor en openheid en interactie met de luisteraars. We zijn dan ook erg blij dat hij zijn contract bij Radio 10 heeft verlengd.”

Ochtendshow

Lex begint zijn landelijke radiocarrière bij 100% NL waar hij in het weekend te horen is. Hierna stapt hij over waar hij na verloop van tijd de ochtendshow gaat maken.

Na een uitstapje naar NPO 3FM in 2010 stapt hij toch weer over naar SLAM!FM voor de ochtendshow en uiteindelijk keert hij in 2013 terug op het oude nest van 100% NL voor de ochtendshow. Hier is hij drie jaar lang te horen. In 2017 stapt hij over naar Radio 10 waar hij sindsdien de ochtendshow maakt.

‘Laat met Lex’ is vanaf maandag 3 september te horen tussen 21:00 en 00:00 uur op Radio 10. Die dag start Gerard Ekdom met zijn nieuwe ochtendshow van 6:00 tot 10:00 uur.

Foto: William Rutten