Home Landelijke radio NPO 3FM Sander Hoogendoorn: Luistercijfers 3FM gaan weer aantrekken

Sander Hoogendoorn: Luistercijfers 3FM gaan weer aantrekken

Sander Hoogendoorn verwacht dat de luistercijfers van NPO 3FM weer aan gaan trekken. “Ik heb er vertrouwen in dat mijn enthousiasme zal overslaan naar betere cijfers”, zegt de dj in het AD. Gisteren werd bekend dat Sander vanaf september Domien Verschuuren opvolgt in de ochtend op 3FM.

De luistercijfers van 3FM zitten al geruime tijd in een neerwaartse spiraal. In de meest recente peilingen duikt de jongerenzender zelfs onder een marktaandeel van drie procent. Domien Verschuuren, die in het najaar van 2016 Giel Beelen opvolgde in de ochtend, kon als een van de kartrekkers niet voorkomen dat het station luisteraars bleef verliezen. Onlangs maakte Domien bekend over te stappen naar Qmusic, waar hij op 1 oktober begint.

Niet de populairste

Sander zegt in de krant zich niet zo bezig te houden met de luistercijfers. “En kijk, als ze een luistercijferkanon zochten, hadden ze wel een ander gebeld. Ik hoef ook niet de populairste ochtendshow te maken, maar wel de tofste. Of dat miljoenen luisteraars trekt of honderdduizenden, zien we dan wel weer. Ik heb er sowieso vertrouwen in dat mijn enthousiasme zal overslaan naar betere cijfers.”

Sander zegt er soms van te balen dat er over 3FM zo negatief wordt gesproken en geschreven. “Er zijn zat radiostations die het al jaren slecht doen. Wij doen er als 3FM nog steeds toe. En misschien is het ook wel een zege: we zijn nu een ruwe diamant waar we weer van alles van kunnen maken.”

Foto: Kasper van Steveninck | BNNVARA