Home Landelijke radio Laatste ‘Poster’ morgen op Radio 2

Laatste ‘Poster’ morgen op Radio 2

De TROS zendt morgenavond voor de laatste keer Poster uit op Radio 2. In deze aflevering komen oud-programmamakers en presentatoren aan het woord om te praten over de periode dat ze Poster hebben gemaakt en wat de charme van het programma was. Daarnaast kiezen ze nog eenmaal hun favoriete Poster-moment. De gasten die onder anderen langskomen zijn: Tom Mulder, Herman Dales, Jurre Bosman, Corné Klijn, Ivo Samplonius en Daniël Dekker.

Poster vindt z’n oorsprong in het najaar van 1972 onder leiding van producer Dick de Winter. Tom Mulder presenteert het programma vanaf 1973 jarenlang en inmiddels is Daniël Dekker al weer heel wat jaren de vaste presentator van Poster. In het radioprogramma staat de muzikale geschiedenis van vele artiesten en bands centraal en in de uitzending vertellen Nederlandse en buitenlandse musici over het verloop van hun carrière, de hoogte- en dieptepunten en uiteraard komen al hun hits voorbij.

Poster verdwijnt na 33 jaar van de Nederlandse radio. In verband met een nieuwe weekendprogrammering op Radio 2, is er helaas geen ruimte meer voor het programma.