Home Landelijke radio Nationaal FM uit de lucht door betalingsachterstand

Nationaal FM uit de lucht door betalingsachterstand

Nationaal FM is al sinds dinsdagochtend uit de lucht. Op de frequentie 104.7 FM in Leeuwarden van de commerciële zender in Burgum is alleen maar geruis te horen. Het probleem zit bij de hoofdzendlocatie op de Avèro toren in Leeuwarden. De stroom werd er daar eraf gehaald nadat een rekening niet betaald was. Omdat 104.7 FM niet kan uitzenden is Nationaal FM ook niet te horen op 97.7 FM op Terschelling en 97.9 FM in Friesland.

“Het is ongehoord dat na vier dagen van niet betalen de stekker er al uit getrokken wordt”, zegt een woordvoerder van de zender. Hij geeft aan dat er vandaag betaald wordt en dat het radiostation dan weer gewoon te horen is via de ether. “Ik zie het puur als een conflict met de verhuurder (Vereniging van Eigenaren van Avèro toren) die erg strak op de betalingsvoorwaarden staat.”

De woordvoerder geeft aan dat elk bedrijf wel eens financiële problemen heeft maar dat alles bij Nationaal FM goed in orde is. “Er is totaal geen sprake van faillissement. We zijn een gezond bedrijf en naar verwachting zal donderdag alles weer gewoon draaien. Natuurlijk willen we dit in de toekomst voorkomen.” [Waldnet]