Home Landelijke radio Krezip, Anouk en Alain Clark grote winnaars 3FM Awards

Krezip, Anouk en Alain Clark grote winnaars 3FM Awards

‘I would stay’ van Krezip is door luisteraars van Radio 3FM gekozen tot de beste Nederlandse single aller tijden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in The Factory in Amsterdam. Krezip kreeg ook de prijs in de categorie Beste Artiest en Beste Band. "Cool!", was de nuchtere reactie van Krezip-zangeres Jacqueline.
Anouk werd uitgeroepen tot Beste Zangeres en Beste artiest Rock. Haar album ‘Whos your momma’ werd gekozen tot Beste Album. De onderscheiding voor Beste Single ging naar’Father en Friend’ van Alain Clark, die ook de Award kreeg voor Beste Nieuwkomer en Beste Zanger. "Deze is voor jou pa", zei hij toen hij samen met zijn vader de prijs ging ophalen. "Ik ben vijf keer genomineerd en dit was mijn favoriet."
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en artiesten. De luisteraars van 3FM stemden de afgelopen weken op hun favoriete artiesten. Tijdens de show zijn er optredens van onder anderen Kane, Anouk, Voicst en Krezip.

De Schaal van Rigter voor meest gedraaide single van het afgelopen jaar op 3FM ging naar Leaf voor de single ‘Wonderwoman’.  De Serious Talent award voor nieuw Nederlands poptalent werd uitgereikt aan de band Jeremy’s.