Home Landelijke radio Twijfels over BRTO als omroep voor Woensdracht

Twijfels over BRTO als omroep voor Woensdracht

De gemeenteraad van Woensdrecht heeft twijfels bij het aantrekken van de De Bergse Radio en Televisie Omroep (BRTO) om ook de lokale omroep van Woensdrecht te worden. Het college van Burgemeesters en Wethouders stelde onlangs voor dat te doen. Het college wil in principe rijksgeld dat bestemd is voor het opzetten van een lokale omroep per 1 januari doorsluizen aan de BRTO. De omroep zou in ruil hiervoor komend halfjaar al uitzendingen over Bergen op Zoom aanvullen met programma’s over de gemeente Woensdrecht. Uit onderzoek bleek dat de aansluiting om het signaal te kunnen doorgeven 20.000 euro kost. B en W willen dat bedrag beschikbaar stellen.
De grootste zorg van de raadsleden was of de BRTO niet al te zeer een Bergse omroep zou blijven, waarbij Woensdrecht er maar karig vanaf zou komen. Verder wilde de VVD weten of de bevolking op een lokale omroep zit te wachten. D66 wilde meer weten van de mogelijkheid van internet als doorgiftemogelijkheid van bijvoorbeeld raadsvergaderingen.
Burgemeester Marcel Fränzel legde uit dat de omroep verplicht was een zeker deel van de programma’s aan Woensdrecht te besteden. Uitzending via internet is volgens hem onvergelijkbaar. Verder kan de gemeente vragen om een thema-uitzending, tegen betaling van een extra bedrag.
BRTO-voorzitter Rob Poublon stelde dat de omroep steeds professioneler wordt, maar ook vrijwilligers zoekt om uitzendingen voor Woensdrecht te verzorgen.